International Championship snooker - Ding stormt voorbij Trump naar finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 29-jarige Chinees Ding Junhui (WS-6) heeft zich vrijdag voor eigen publiek op indrukwekkende wijze voor de finale van het International Championship snooker geplaatst. In Daqing nam hij met 9-4 de maat van Judd Trump (WS-3). "Enter the Dragon" nam een vliegende start en won de eerste zes frames, waarna Trump de schade in de eerste sessie nog tot 6-2 kon beperken. Nadat Ding in de avondsessie het eerste spelletje won, knokte Trump zich nog even terug tot 7-4, maar dan maakte Ding er met breaks van 134 en 72 een eind aan.

Ding kan een dertiende full rankingtitel op zijn palmares brengen. Het International Championship won hij in 2013 al eens. In China kan hij twee toernooien op rij winnen. Vorige maand was hij immers de beste in het Shanghai Masters, waar hij wereldkampioen Mark Selby in de finale met 10-6 versloeg.

Dat kan ook de finale in Daqing worden. In de tweede halve finale van het na het WK en het UK Championship rijkst gedoteerde toernooi staan zaterdag met Selby en Stuart Bingham de nummers een en twee van de wereld en de twee meest recente wereldkampioenen tegenover elkaar. De finale wordt zondag naar een best of 19 gespeeld. De winnaar steekt 140.000 euro op zak, de runner-up mag met 72.500 euro naar huis.

.

bron: Belga