Dertiende speeldag start met topper tussen Zulte Waregem en Club Brugge

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na het midweekvoetbal van de voorbije dagen wordt er komend weekend alweer een volledige speeldag in de Jupiler Pro League afgewerkt. De dertiende speeldag start morgenavond (18u00) in het Regenboogstadion met de topper tussen leider Zulte Waregem en landskampioen Club Brugge. Essevee is na twaalf speeldagen nog steeds de fiere leider in de hoogste afdeling en kon de voorbije week vertrouwen tanken met een zes op zes tegen Lokeren (2-0) en Sint-Truiden (0-2). Maar ook Club Brugge kan met een vijftien op achttien stevige papieren voorleggen en lijkt ondanks het blessureleed sinds korte tijd enigszins opnieuw gelanceerd.

Zulte Waregem moet er alles aan doen om de drie punten thuis te houden, want de fusieclub voelt in de stand de hete adem van vicekampioen RSC Anderlecht (tweede op twee punten) en het verrassende Sporting Charleroi (derde op drie punten) in de nek. Anderlecht moet zondagavond op bezoek bij Waasland-Beveren, waar coach Stijn Vreven vecht voor zijn plaats. Ook Charleroi trekt naar een club uit de onderste regionen van het klassement, morgenavond wacht Sint-Truiden op Stayen. Met Eupen tegen Lokeren en Genk-Westerlo staan er zaterdagavond nog twee duels op het programma. Voor Lokeren, waar vanmiddag de nieuwe coach wordt voorgesteld, wordt het de eerste wedstrijd na het ontslag van Georges Leekens. Bij Genk hopen ze dan weer het bij momenten sprankelend voetbal om te zetten in meer puntengewin.

In de strijd om de plaatsen in de top zes worden er zondag met KV Oostende - Standard (14u30) en KV Mechelen - AA Gent (18u) twee interessante duels gespeeld. Na de nipte nederlaag in de topper van donderdag in Gent kan het Standard van Aleksandar Jankovic zich geen nieuw puntenverlies veroorloven, anders dreigt ook Genk in de stand over de Rouches te springen. De Buffalo's zijn dit seizoen op verplaatsing nog steeds op zoek naar hun eerste zege en willen in Mechelen een streep trekken doorheen die negatieve reeks. De dertiende speeldag wordt zondagavond (20u00) afgesloten met het burenduel tussen Moeskroen en KV Kortrijk.

bron: Belga