Zon laat tot zondag op zich wachten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vanmiddag blijft het droog maar grijs herfstweer met nevel, mist en lage wolken, die in het binnenland hardnekkig zijn. In het noordwesten breekt de zon af en toe wel door. De maxima schommelen tussen 9 en 15 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richting. Vanavond krijgen we op de meeste plaatsen opnieuw vorming van nevel en mist, die de hele nacht aanhouden. In de Ardennen kan het zicht beperkt zijn. De minima schommelen tussen 5 en 10 graden. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging. Ook morgen is het grijs met nevel, lage bewolking en plaatselijk mist in de Ardennen. In de namiddag breekt de zon in het westen en het centrum van het land af en toe door, in de Ardennen valt er mogelijk wat motregen. De temperaturen liggen tussen 10 en 13 graden, waar de zon doorbreekt, halen we maxima tot 15 graden. De wind blijft matig tot zwak waaien, eerst uit westelijke en later uit veranderlijke richting. Morgenavond en morgennacht opnieuw nevel, mist en lage bewolking, bij vrij aangename minima tussen 7 en 11 graden.

Het weekend begint op veel plaatsen grijs en nevelig, met plaatselijk enkele opklaringen. De maxima klimmen tot 15 graden en er waait een zwakke westenwind. Pas zondag krijgen we een ander weerbeeld: na het optrekken van het ochtendgrijs wordt het op de meeste plaatsen vrij zonnig en warm, met temperaturen die kunnen oplopen tot 16 graden.

Begin volgende week blijft het eerst zonnig en vrij warm, vanaf woensdag krijgen we wisselvallig weer met af en toe buien en een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. Het wordt dan ook frisser, met maxima die niet hoger klimmen dan 11 graden.

bron: Belga