Maandag geen brugdag voor banken en bpost

Maandag geen brugdag voor banken en bpost

Volgende maandag, voor velen een brugdag omdat het dinsdag Allerheiligen is, krijgt u normaal gezien wel post in uw bus, zo laat bpost vanmiddag weten. Ook de banken zouden normaal gezien open zijn. Op maandag 31 oktober verloopt de dienstverlening van bpost normaal: de postkantoren zijn open, de brieven en pakjes worden uitgereikt en de Contact Centers voor particulieren en bedrijven zijn bereikbaar, zegt bpost. De postpunten volgen de openingstijden van de instelling of handelszaak waar zij gevestigd zijn.

Ook de banken zijn open. “Maandag is geen bank holiday, dus afgezien van individuele beslissingen van kantoren, zouden de banken open moeten zijn”, zegt Febelfin. “Wij maken de brug niet.”

Wat de diensten bij steden en gemeenten betreft, is er geen eenduidig beeld. “Elke gemeente of stad beslist daar zelf over”, zegt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

Dinsdag 1 november is een wettelijke feestdag: de postkantoren en Contact Centers zijn gesloten, er worden geen kranten, brieven en pakjes uitgereikt. De rode brievenbussen worden niet gelicht. Ook de banken en diensten van steden en gemeenten zijn dicht.

bron: Belga