Luiz Felipe Scolari verlengt contract bij Chinese kampioen Guangzhou Evergrande

door
Belga
Leestijd 1 min.

Luiz Felipe Scolari blijft trainer van de Chinese topclub Guangzhou Evergrande. De Braziliaan zette gisterenavond zijn krabbel onder een contractverlenging van een seizoen (met een seizoen optie). De ondertekening vond plaats daags nadat Guangzhou Evergrande, met steraanvaller Jackson Martinez (ex-Porto en Atletico Madrid), voor de zesde keer op rij de Chinese landstitel veroverde.

"Het was een moeilijk seizoen want door de vele interlandverplichtingen waren zes à zeven spelers van het team vaak niet beschikbaar. Dat zorgde voor wat problemen in onze ploeg", vertelde Scolari, die in 2002 met Brazilië wereldkampioen werd. "De uitdaging voor Evergrande om te blijven winnen, wordt steeds groter. De kwaliteit in de Chinese competitie neemt toe. Ik zie vier tot vijf ploegen die de volgende jaren de titel kunnen pakken."

De 67-jarige Scolari leidt Guangzhou Evergrande sinds de zomer van 2015. Vorig seizoen won hij met de club de Chinese Super League en de Aziatische Champions League.

Guangzhou Evergrande hoopte eigenlijk Marcello Lippi aan te kunnen stellen, maar zette niet door zodat de Italiaan bondscoach van de Chinese nationale ploeg zou kunnen worden. Lippi moet China naar het WK 2018 loodsen.

bron: Belga