Peter Jackson werkt aan nieuwe sciencefictionfilm

AFP / A. Weiss

Na de verfilming van de ‘Lord of the Rings’-saga stort regisseur Peter Jackson zich opnieuw op een boekenreeks. Via Facebook liet hij weten dat hij al enkele maanden werkt aan een script gebaseerd op de sciencefictionboeken ‘Mortal Engines’.

Jackson laat weten dat hij zelf al enkele maanden aan het script van ‘Mortal Engines’ werkt, samen met zijn vrouw Fran Welsch. Voor de regie zorgt Christian Rivers, met wie Jackson al 25 jaar geregeld samenwerkt. Rivers won voor “King kong” nog de Oscar voor beste visuele effecten.

De opnames starten in het voorjaar van 2017. Aan de film zal een groot deel van de crew van ‘Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’ meewerken. Welke acteurs zullen meespelen, is nog niet bekend. “De castings zijn nog volop bezig”, aldus Jackson. De boekenreeks van Philip Reeve speelt zich af in de verre toekomst. Het wordt een persoonlijk, emotioneel verhaal.

De reeks bestaat uit vier boeken en Jackson zou die allemaal willen vertalen naar het witte doek. Wanneer het eerste deel in de zaken komt, is nog een raadsel.