David Goffin evenaart met elfde plaats zijn beste ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin wint maandag een plaats op de nieuwe wereldranking in het mannentennis. Hij staat nu elfde, een evenaring van zijn hoogste notering die hij begin juni al eens bereikte. De 25-jarige Goffin was afgelopen week het eerste reekshoofd op het European Open in Antwerpen. Hij ging er in de halve finales uit tegen de Argentijn Diego Schwartzman. Die verloor daarna in de eindstrijd van de Fransman Richard Gasquet.

Goffin is nog volop in de running voor een plaats op de Masters, het officieuze WK met de beste acht spelers van het seizoen. Deze week neemt de Luikenaar deel aan het toernooi van Bazel. Helemaal bovenaan de ranking blijft alles bij het oude. De Serviër Novak Djokovic leidt voor de Schot Andy Murray en de Zwitser Stan Wawrinka. Dan volgen de Canadees Milos Raonic en de Japanner Kei Nishikori.

Richard Gasquet stijgt dankzij zijn toernooizege in de Lotto Arena van negentien naar zestien. Lager op de ranking wint runner-up Diego Schwartzman 23 plaatsen. Hij is nu 54e. Schwartzmans landgenoot Juan Martin Del Potro won zondag in Stockholm voor het eerst in bijna drie jaar nog eens een ATP-titel. De voormalige laureaat van de US Open, die lang out was door polsblessures, klimt van 63 naar 42.

De Spanjaard Pablo Carreno Busta ziet zijn toernooiwinst in Moskou beloond met een sprongetje van 36 naar 32. Steve Darcis, die de tweede ronde haalde in Antwerpen, staat als tweede Belg na Goffin 115e (+5). Dan volgen Arthur De Greef (151e, -8), Joris De Loore (177e, -3), Kimmer Coppejans (180e, -2) en Yannik Reuter (196e). Die laatste wint 48 plaatsen na zijn finale op het Challenger in Brest.

bron: Belga