Kale hamster krijgt truitje om lekker warm te blijven

Foto Oregon Humane Society

Tijdens de herfst beginnen de dagen te korten en lijken de temperaturen onstopbaar te dalen, waardoor we allemaal zin hebben om dikke, gezellige truien uit de kast te halen. Silky, de kale hamster, heeft net hetzelfde gevoel. 

De baasjes van de hamster gingen verhuizen en lieten het beestje achter bij de dierenopvang Oregon Humane Society. De verzorgers die zich ontfermen over Silky, merkten op dat de kleine viervoeter telkens wegkroop in de hoek van haar kooi en zat te rillen van de koude. Om het naakte diertje op haar gemak te stellen, breiden ze een truitje.

Foto Oregon Humane Society
Foto Oregon Humane Society
Foto Oregon Humane Society
Foto Oregon Humane Society

“Silky heeft geen vacht door een genetische mutatie”, legt werknemer Diana Gabaldon uit aan The Dodo. “Ze ziet er niet zo knuffelbaar uit als andere hamsters, maar is net zo lief en speels.” Om de lichaamstemperatuur van de hamster op peil te houden, moet ze in een verwarmde omgeving leven. Daarnaast krijgt ze een dieet met hoog proteïnegehalte.

Nelson, de kale egel

Silky is niet het enige kale dier dat het nieuws haalde. Ook de egel Nelson ging de laatste week viraal. Het dier werd zonder stekels geboren, kan niet zelfstandig overleven in het wild en wordt daarom opgevangen door vrijwilligers van het Foxy Lodge Wildlife Rescue in Norfolk. Om hem warm te houden, wordt de arme egel elke dag gemasseerd. De verzorgers hopen ook dat de massages en scrubbeurten de stekelgroei zullen bevorderen.