Jan Kooijman weigert nominatie best geklede man

Instagram / jankooimagram

Elk jaar reikt het Nederlandse mannenblad Esquire een prijs uit voor de best geklede man, maar dit jaar krijgt de verkiezing een staartje. Jan Kooijman wil namelijk niets te maken hebben met zijn nominatie en roept op om niet op hem te stemmen.

Aanleiding is een artikel van Esquire over 31 verschillende soorten vrouwen waar elke man eens mee naar bed moet gaan. “Als dit artikel staat voor hoe ‘stijlvol’ Esquire is naar vrouwen, is mijn boodschap: stem NIET op mij”, schrijft de presentator, die bij ons bekend is van ‘So You Think You Can Dance’, op Twitter.

Op sociale media vindt Kooijman alvast weerklank. “Esquire moet zich schamen voor deze intens denigrerende lijst. Ziek”, Wat een draak van een artikel”, “Het wordt tijd dat een man weer eens het goede voorbeeld geeft” en “Diepe buiging voor jou Jan” zijn maar een greep uit de vele reacties.

Het beruchte artikel is ondertussen door Esquire offline gehaald. “Dit artikel is even offline omdat onze poging tot humor nogal anders werd geïnterpreteerd”, klinkt het.