Kompany en De Bruyne (Man City) kunnen opnieuw niet zegevieren

Manchester City heeft voor de vijfde keer op rij niet kunnen winnen. Tegen Southampton bleef het op de 9e speeldag van de Premier League in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel. Na zijn invalbeurt vorige week tegen Everton mocht Vincent Kompany vanmiddag voor het eerst sinds april in de basis starten, ook De Bruyne kreeg opnieuw het vertrouwen van Guardiola. Geen van beide ploegen kon uitgespeelde kansen creëren in de eerste helft. Na een blunder van Stones zette Redmond (27.) de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Man City had geen antwoord klaar en Guardiola moest op zoek naar oplossingen. De Bruyne, die amper in het stuk voorkwam, bleef na de rust binnen. Zijn vervanger Iheanacho deed wat hij moest doen en bracht de Citizens na 55 minuten langs zij. Man City voerde de druk geleidelijk op, maar kwam niet meer tot de winning goal. Kompany werd na 77 minuten naar de kant gehaald.

Ondanks het gelijkspel blijft Manchester City met 20 punten na 9 speeldagen de Premier League aanvoeren samen met Arsenal en Liverpool.