Een dode en drie gewonden bij explosies in Japans park

Bij twee explosies in een park in de Japanse stad Utsunomiya is zondag één persoon om het leven gekomen en raakten drie anderen gewond, zo melden de hulpdiensten. De explosies in de stad op een honderdtal kilometer ten noorden van Tokio vonden bijna gelijktijdig plaats. De ontploffingen deden zich voor rond 11.30 uur plaatselijke tijd (4.30 uur), zei een woordvoerder van de lokale hulpdiensten. De oorzaak van de explosies is nog niet geweten. “Een persoon werd dood aangetroffen”, aldus een woordvoerder. Meer details over de slachtoffers zijn er nog niet.
Een van de ontploffingen gebeurde op een parking van het park. De publieke zender NHK verspreidde beelden van twee uitgebrande voertuigen en bluswerken.
Volgens NHK werd op het lichaam van een van de gewonden iets wat op een bom zou gelijken aangetroffen. Over de ernst van de verwondingen is er geen informatie. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide explosies. Volgens NHK raakten de drie gewond in het park en waren er aan de parking geen gewonden.
The Japan Times voegt eraan toe dat de overleden persoon gevonden werd in een fietsenstalling in het park. Het lichaam was zwaar verminkt.
Een evenement rond de traditionele Japanse cultuur dat in het park plaatsvond, werd afgelast, meldt de omroep.

Bron: Belga