Verhoogde veiligheid in Londense metro na arrestatie en vondst verdacht pakket

Verhoogde veiligheid in Londense metro na arrestatie en vondst verdacht pakket

De politie heeft de veiligheidsmaatregelen verhoogd in de metro van de Britse hoofdstad Londen. De maatregelen zijn het gevolg van de arrestatie gisteren van een 19-jarige man. Hij zou iets te maken hebben met een verdacht pakket dat donderdag op een metrostel gevonden werd. Dat meldt Scotland Yard zaterdag. Volgens de Londense politie zijn meer agenten, inclusief gewapende agenten, aanwezig in en rond de stations van het openbaar vervoer.

De verdachte werd vrijdagnamiddag ingerekend in Noord-Londen. Agenten van de antiterreureenheid gebruikten daarbij een elektrische taser. Zaterdagochtend staat hij volgens de politiewoordvoerder nog steeds onder arrest. Het verdacht pakket werd gecontroleerd tot ontploffing gebracht aan metrohalte North Greenwich, dat ontruimd werd. De resten van het pakket worden onderzocht om de aard ervan na te gaan.

Volgens The Times, de krant baseert zich op veiligheidsbronnen, zou de man een zogenaamde ‘lone wolf’ kunnen zijn, iemand die op eigen houtje handelt, zonder banden met een terroristische cel. Scotland Yard wou hierover geen informatie kwijt. Eerder zei de politie in dit stadium niet op zoek te zijn naar andere personen en dat geen enkele these uitgesloten wordt.

Bronnen meldden aan de omroep BBC dat een reiziger het pakket vond en overhandigde aan de metrobestuurder. Die zei dat het “draden en mogelijk een klok” bevatte.

bron: Belga