Jupiler Pro League - Zulte Waregem opnieuw leider na zege tegen Lokeren

Zulte Waregem heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Lokeren op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League. Doelpunten van Alessandro Cordaro (16.) en Lukas Lerager (74.) waren voldoende voor een verdiende overwinning. Dankzij de overwinning wipt Zulte Waregem voorlopig over Anderlecht naar de eerste plaats in de rangschikking. De nederlaag tegen AA Gent van vorige week was voor Zulte Waregem-coach Francky Dury blijkbaar geen reden om zijn basiself aan te passen. Bij Lokeren kreeg Ayanda Patosi de voorkeur op Sergiy Bolbat in het aanvallende compartiment van trainer Georges Leekens. Zulte Waregem nam meteen het initiatief in handen en werd daar in de zestiende minuut voor beloond met een doelpunt van Alessandro Cordaro. De Belg met Italiaanse roots nam de knappe pass van Onur Kaya dankbaar aan en liet Lokeren-doelman Copa kansloos. Lokeren probeerde daarna de achterstand wel weg te werken, maar verder dan enkele halve kansen kwam het niet.

Het spelpeil van Zulte Waregem ging in de tweede helft gevoelig naar omlaag, waardoor Lokeren beter in de match leek te komen. Tot zuiver uitgespeelde kansen kwamen de Waaslanders echter niet. Veel viel er niet te beleven aan de Gaverbeek, tot Davy De fauw in de 74ste minuut het hoofd van Lukas Lerager wist te vinden. De Deense middenvelder liet Copa kansloos met een overhoekse kopbal en zette zo de 2-0 op het bord, meteen ook de eindstand.

Zulte Waregem springt dankzij de overwinning over Anderlecht naar de leiderspositie in de Jupiler Pro League. De West-Vlamingen tellen nu 23 punten uit elf matchen. Anderlecht volgt op twee punten, maar speelt zondag wel nog de topper tegen landskampioen Club Brugge. Lokeren blijft met tien punten in de gevarenzone hangen en telt amper drie punten meer dan rode lantaarn Eupen.