Fiscus haalt 21 miljoen op bij voetballers

Fiscus haalt 21 miljoen op bij voetballers

De Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) heeft voor de zomer meer dan 21 miljoen euro teruggevorderd in de strijd tegen de belastingsfraude in Belgische voetbalsector. Dat heeft minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) geantwoord op een vraag van Peter De Decker (N-VA), schrijft Het Nieuwsblad vanmorgen. Van Overtvelt kon enkel kwijt dat de actie van de fiscus in juni 2016 al meer dan 21,5 miljoen euro had opgeleverd. Hij wilde niet in detail gaan over welke voetballers of clubs overstag gingen om achterstallige belastingen te betalen.

De fiscus voert sinds 2014 een grootschalig onderzoek naar financieel gesjoemel in de voetbalsector. “Daarbij komen allerlei aspecten aan bod, zoals zwarte verloningen, tv-uitzendrechten, portretrechten en buitenlandse constructies”, antwoordde Van Overtvelt.

Vermoedelijk komt het geld van bij bedenkelijke fiscale constructies en bepaalde voetbalclubs die meerdere jaren geen belastingen betaalden op de gigantische inkomsten die ze haalden uit tv-uitzendrechten voor Belgacom en Telenet, aldus Het Nieuwsblad, dat toevoegt dat de onderzoeken naar de postbussen in Zwitserland van topvoetballers als Eden Hazard, Romelu Lukaku en Thibaut Courtois nog niet afgerond zijn.

bron: Belga