European Open – “Niet in paniek geraakt na verloren eerste set”

European Open - "Niet in paniek geraakt na verloren eerste set"

David Goffin (ATP 12) erkende na zijn moeizame overwinning tegen de Roemeen Marius Copil (ATP 198) dat hij zich tijdens de eerste set (7-5 verlies) niet goed in zijn vel voelde. “Ik had veel last met zijn harde service en mijn voetenwerk was niet naar behoren”, aldus het eerste reekshoofd. “In de tweede set ben ik niet in paniek geraakt en ben ik agressiever gaan retourneren. Hij voelde dat en begon zoals verhoopt meer fouten te maken.” Goffin vond een hele set lang geen antwoord op de kanonskogels van Copil en had zelf de grootste moeite om zijn service te behouden. “Hij heeft me verrast en ik vond mijn ritme niet”, aldus Goffin. “Ik had ook niet zo goed kunnen recupereren: donderdagavond heb ik laat gespeeld en vervolgens ben ik niet snel in slaap geraakt.”
Hoewel het minder vlot liep dan verwacht, toonde Goffin zich toch blij met de uiteindelijke winst. “Winnen is altijd mooi, ongeacht de tegenstand”, zei hij. “Morgen ga ik dus opnieuw een zware match in de benen hebben, maar hopelijk is er veel publiek aanwezig om me te steunen. Het is in ieder geval leuk om voor het eerst een ATP-250 tornooi te spelen in eigen land. Ik heb nu twee matchen gewonnen, nog twee te gaan!”
In de halve finale is Diego Schwartzman de tegenstander. “Hij is een kleine speler zoals ik, dus ik verwacht veel rally’s”, aldus nog Goffin. “Het zullen andere omstandigheden zijn dan bij de match die ik tegen hem won in de Davis Cup. Hij heeft niets te verliezen, maar ik ga mijn best doen.”

bron: Belga