Atletico Madrid legt Yannick Carrasco vast tot 2022

Atletico Madrid legt Yannick Carrasco vast tot 2022

Yannick Carrasco heeft zijn contract bij Atletico Madrid met twee seizoenen verlengd. De Rode Duivel heeft nu een verbintenis in de Spaanse hoofdstad tot 30 juni 2022, zo meldt de club vanmiddag op zijn website. Carrasco speelt sinds de zomer van 2015 voor Atletico Madrid, dat hem weghaalde bij AS Monaco. Vorig seizoen was hij in 43 wedstrijden goed voor vijf goals. In de Champions Leaguefinale tegen stadsgenoot Real maakte de pijlsnelle winger de 1-1, waarna de Koninklijke alsnog na straffenschoppen de beker met de grote oren won.

Dit seizoen is Carrasco een van dé smaakmakers bij Los Colchoneros. In elf duels scoorde hij al vijf keer, evenveel als in het hele vorige seizoen. Onder meer in de Champions Leagueduels tegen Bayern München en Rostov deed Carrasco de netten trillen voor het team van Diego Simeone. Atletico beloont hem nu met een nieuw contract.

“Hij is een jonge speler maar met een enorme persoonlijkheid. Hij kan de ploeg omhoog tillen wanneer het nodig is”, zegt Atletico’s sportief directeur José Luis Caminero. “Zijn snelheid en dribbelvaardigheid geven ons heel wat mogelijkheden in de aanval. Hij beschikt ook over een knap schot, zoals we al gemerkt hebben bij enkele van zijn doelpunten. Het maakt van hem een heel gevaarlijke speler. We zijn blij dat hij langer blijft want zo’n spelers maken een groep sterker.”

bron: Belga