Sluiting McDonald’s doet kraaien over de rooie gaan

AFP PHOTO / JUAN MABROMATA

De tijdelijke sluiting van de McDonald’s in het Engelse Hull verhit de gemoederen. Niet zozeer bij de menselijke fastfoodfans, wel bij de lokale kraaien.

Bewoners beweren dat de kraaien een pak agressiever zijn sinds de vernieuwingswerken aan de fastfoodtent.  Zo zouden ze nu soortgenoten en andere vogels aanvallen. Iemand die in de buurt werkt zag zelfs hoe de zwarte vogels peuzelden aan een duif.

“Toen we ’s ochtends op het werk kwamen vonden we een verminkte duif, waarin twee kraaien aan het pikken waren. Er moet iets aan die beesten gedaan worden”, aldus Paul Rymer bij Metro UK.

Volgens anderen is het probleem al iets langer aan de gang. “Het is hier al een jaar lang een hele bedoening. Het sluikafval ligt aan de basis. Niemand lijkt nog te weten hoe een afvalbak er tegenwoordig uitziet”, verklaart Phil Storey.

Natuurdeskundige Tim Cockerill stelt dat de aanwezigheid van kraaien geen bedreiging vormt voor de lokale bevolking. “Ze veroorzaken geen problemen voor mensen, maar worden vaak verward met andere zwarte vogels die dat wel doen”, aldus Cockerill. Volgens de deskundige is het weinig waarschijnlijk dat de kraaien de duif gedood hebben. Waarschijnlijk waren zij het aas aan het opeten.