Geweld Syrië - "Rusland bereid humanitaire pauze in Aleppo zo lang als nodig te laten duren"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Rusland is bereid om de humanitaire pauze in het Syrische Aleppo zo lang als nodig te laten duren, tot gewapende groepen hun activiteiten weer opvoeren. Dat heeft de Russische Vladimir Poetin donderdagochtend gezegd na overleg met François Hollande en Angela Merkel in Berlijn. "Ik heb onze collega's er nog eens aan herinnerd om het werk aan het ontwerpen en aannemen van een nieuwe grondwet op te drijven", aldus nog Poetin. "Op basis daarvan kunnen voorbereidende verkiezingen gehouden worden en kunnen de posities van alle betrokken partijen gecoördineerd worden."

Ook Hollande had, tijdens zijn gezamenlijke persconferentie met Merkel, opgemerkt dat Poetin zich bereid toonde om het staakt-het-vuren langer dan de eerder aangekondigde acht uur te laten duren. Al voor de ontmoeting had Rusland laten weten het staakt-het-vuren te verlengen van acht tot elf uur.

Merkel van haar kant gaf te kennen dat men nog altijd "zeer ver staat" van een akkoord. De verschillende partijen kwamen wel overeen dat het nu aan de Buitenlandministers is om verder te werken aan een oplossing. Merkel zei verder nog niet te geloven dat het bij de luchtaanvallen mogelijk is om vreedzame mensen te scheiden van terroristen.

bron: Belga