UEFA Youth League – Anderlecht gaat onderuit bij Midtjylland en is uitgeschakeld

UEFA Youth League - Anderlecht gaat onderuit bij Midtjylland en is uitgeschakeld

De min 19-jarigen van Anderlecht hebben woensdag hun terugwedstrijd van de eerste ronde van de UEFA Youth League met 3-1 verloren bij FC Midtjylland. De heenwedstrijd in Brussel eindigde op 0-0, waardoor de Brusselse youngsters zijn uitgeschakeld. Midtjylland klom in de toegevoegde tijd van de eerste helft op voorsprong dankzij een treffer van Vang (45+1.) en verdubbelde die voorsprong via Thychosen (65.). Bernier (72.) gaf Anderlecht nog een beetje hoop, maar in de absolute slotseconde velde Torp (90.+4) het definitieve verdict voor de Brusselaars.
De U19-spelers van Anderlecht zaten in het ‘spoor voor nationale kampioenen’. Club Brugge volgt het ‘Champions League-spoor’. De Brugse younsters verloren dinsdagnamiddag met 0-2 van FC Porto.
Midtjylland neemt het in de tweede ronde van de Youth League op tegen het Spaanse Malaga. Dat klopte het Slovaakse Nitra, na een 2-3 zege in de heenwedstrijd, in de terugmatch met 5-0. Na de tweede ronde volgen de play-offs, waarin de acht overblijvers uit het ‘spoor voor nationale kampioenen’ het opnemen tegen de acht runner-ups uit het ‘Champions League-spoor’. De winnaars van de acht play-offwedstrijden stoten door naar de achtste finales. Daarin krijgen ze het gezelschap van de acht winnaars van de CL-groepen. Vorig seizoen strandde de U19 van Anderlecht, net als het seizoen daarvoor, in de halve finales van de Youth League.

bron: Belga