Edebex breidt uit naar Frankrijk

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Brusselse start-up Edebex, die bedrijven een online marktplaats aanbiedt om hun openstaande klantenfacturen door te verkopen, breidt uit naar de Franse markt. Dat maakt Edebex donderdag bekend. Via het platform kunnen de bedrijven hun cash op korte termijn aanvullen. De kopers van de facturen krijgen een korting op de factuurwaarde en zo een rendement.

Twee jaar na de lancering in september 2014 behandelde het platform al voor 65 miljoen euro aan transacties. Edebex heeft al meer dan 400 klanten die facturen verkopen. Het bedrijf telt inmiddels ook een dertigtal medewerkers. "Het succes van de fintech-onderneming is zo groot dat ze ambities koestert over de grenzen heen en mikt op de Franse markt", klinkt het in een persbericht.

Edebex heeft inmiddels een partnerschap ondertekend met zestig makelaarskantoren in Frankrijk. "Wij rekenen erop om in 2016 ongeveer 20 miljoen euro aan transacties te realiseren in Frankrijk", zegt mede-oprichter en CCO van Edebex, David Van der Looven, in het persbericht.

bron: Belga