Gelieve te ontbijten voor je de trein neemt

De Portugese treinuitbater Fertagus heeft een opmerkelijke campagne gelanceerd. Reizigers moeten beter ontbijten, zodat er minder vertraging is.

Volgens Fertagus, dat de lijn tussen hoofdstad Lissabon en Setubal uitbaat, hebben hun treinen regelmatig vertraging door niet-ontbijtende reizigers. Forenzen krijgen namelijk vaak een appelflauwte, wat voor vertraging zorgt. De eerste helft van dit jaar zou het gaan om 51 treinen of een totale vertraging van 209 minuten.

Alarm

"We hebben vastgesteld dat veel passagiers flauwvielen omdat hun bloedsuiker te laag stond. En dat kwam omdat ze die dag nog niets hadden gegeten", zei marketing manager Raquel Santos aan The Guardian. "Het is vaak niet mogelijk om de passagiers meteen van de trein te halen en vaak wordt ook aan het alarm getrokken waardoor de circulatie op het hele netwerk vertraging oploopt."

Appels en yoghurt

Om daar iets aan te doen, heeft de treinoperator grote affiches opgehangen met de boodschap: "Reizen zonder ontbijt kan een impact hebben op ieders reis". Reizigers krijgen bovendien het advies om een flesje water mee te nemen en de trein te verlaten als ze zich ziek voelen, om daar hulp te zoeken. Volgende week zullen ook appels en yoghurt worden uitgedeeld als onderdeel van de campagne.