Onderzoeksrechter of strafrechter moet beslissen over Porsche van Jeroen Piqueur

Onderzoeksrechter of strafrechter moet beslissen over Porsche van Jeroen Piqueur

Over de Porsche Carrera GT van Jeroen Piqueur, waarvan de curatoren van de failliete Optima Bank en een garage uit Sint-Martens-Latem de eigendom claimen, moet de onderzoeksrechter of de strafrechter beslissen. Dat zegt de beslagrechter in Gent, die zich niet uitsprak over de Porsche, omdat er strafrechtelijk beslag op is gelegd. De curatoren van Optima Bank hadden bewarend beslag laten leggen op verschillende roerende goederen en luxewagens van Piqueur. Het ging onder meer om een Aston Martin oldtimer, de Porsche en een Rolls-Royce. Een Bentley bleek geen eigendom van Piqueuer omdat het een leasewagen betrof.

De Porsche Carrera GT werd ook in bewaring gesteld door de gerechtelijk sekwester, maar garage Vandenberghe uit Sint-Martens-Latem startte een zogenaamde revindicatieprocedure, omdat de wagen ten onrechte in beslag zou genomen zijn. De advocaat van het bedrijf gespecialiseerd in exclusieve wagens zoals Ferrari, Lamborghini en Porsche, stelde dat zij de auto kochten voor 500.000 euro. De Porsche was volgens het bedrijf een investering en zou nu ongeveer 650.000 euro waard zijn.

Omdat er ook strafrechtelijk beslag gelegd is op de wagen, deed de beslagrechter er dinsdag geen uitspraak over. Het parket zal nu verder onderzoeken of de exclusieve wagen eigendom is van Piqueur of van garage Vandenberghe. De onderzoeksrechter, of in een later stadium de strafrechter, zal beslissen wat er met de Porsche moet gebeuren.

bron: Belga