European Open – Duitser Mayer kijkt uit naar confrontatie met Goffin

European Open - Duitser Mayer kijkt uit naar confrontatie met Goffin

In de Lotto Arena in Antwerpen heeft de Duitser Florian Mayer zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van de European Open (hard/566.525 euro) na een vlotte overwinning (6-2, 6-2) tegen de Spanjaard Tommy Robredo (ATP 484). Mayer, nummer 55 op de wereldranglijst, neemt het donderdag op tegen David Goffin (ATP 12). Goffin was als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde. “Het is altijd leuk om de underdog te zijn”, kijkt Mayer alvast uit naar de confrontatie met onze landgenoot. Mayer was naar eigen zeggen “een beetje nerveus” na enkele moeilijke weken in Azië. “Ik had er pech met de loting en stond tegenover onder meer Raonic en Tsonga. Vandaag had ik een opponent waarbij ik wat ritme kon opdoen in plaats van enkel tegen een harde service te moeten opboksen”, verklaarde de Duitser na afloop. “Robredo vecht voor elke bal, maar hij is op de terugweg na een jaar van blessures, dat is niet makkelijk. Ik ben in ieder geval blij met de vlotte overwinning.”
De confrontatie met Goffin belooft, met allicht een talrijk en fanatiek publiek, een ander paar mouwen te worden. “Ik ga proberen te genieten en heb dit soort wedstrijden nodig om zelf beter te worden”, aldus Mayer. “Goffin is de favoriet, maar ‘thuis’ spelen is niet eenvoudig, dat brengt druk met zich mee.”
Eerder op dinsdag sneuvelden de reekshoofden Joao Sousa (6/ATP 33) en de Fransman Nicolas Mahut (7/ATP 34) al in de eerste ronde in Antwerpen. De 27-jarige Sousa verloor verrassend in drie sets van de Roemeense kwalificatiespeler Marius Copil (ATP 198): 4-6, 6-3 en 6-3 na 1 uur en 48 minuten. In de tweede ronde neemt Copil het op tegen de winnaar van het duel tussen Steve Darcis (ATP 120) en de Fransman Benoit Paire (ATP 42), dat woensdag op het programma staat. Mahut ging er dan weer in twee sets (7-6 (7/2) en 7-5) uit tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 77), die in de tweede ronde de tegenstander wordt van Joris De Loore (ATP 174) of de Amerikaan Taylor Fritz (ATP 70).

bron: Belga