Twee Belgische duikers gered voor kust van Duinkerken

Twee Belgische duikers gered voor kust van Duinkerken

Met inzet van grote middelen zijn gisterenmiddag twee Belgische duikers gered voor de kust van het Noord-Franse Duinkerken, zo heeft de regionale Franse krant La Voix du Nord vandaag gemeld. De Belgen waren gaan duiken naar een wrak op dertig meter diepte, zowat 15 km ten noorden van de Franse haven. Zowat 25 minuten na het verwachte tijdstip om weer tevoorschijn te komen, waren de twee nog niet boven en werd van op het Belgische begeleidende schip Dive Star alarm geslagen.

Een zoektocht met grote middelen kwam op gang. Uiteindelijk vond een helikopter van de luchtmachtbasis in Koksijde het tweetal terug op ongeveer 8 km van de duikplaats. Het duo werd binnen het toestel gehesen en veilig en wel naar België geëvacueerd.

De twee waren tijdens het opstijgen hun bakens kwijtgeraakt en zijn bijna twee uur op het wateroppervlak afgedreven, bij een krachtige stroming van twee knopen terwijl het sterk hoogtij was.

In juni verdween ook al eens een duiker van de Dive Star ter hoogte van Duinkerken. Zijn lichaam is nooit teruggevonden, aldus de krant.

bron: Belga