Duizenden manifesteren in Dresden voor openheid en tolerantie na tweede verjaardag Pegida

Duizenden manifesteren in Dresden voor openheid en tolerantie na tweede verjaardag Pegida

In de Oost-Duitse stad Dresden zijn maandag duizenden mensen op straat gekomen om te pleiten voor openheid en tolerantie. De manifestatie vond plaats de dag na de tweede verjaardag van de xenofobe organisatie Pegida, die zondag eveneens marsen organiseerde in Dresden. Zondag manifesteerden duizenden Pegida-aanhangers in Dresden naar aanleiding van de tweede verjaardag van de beweging, die zich vooral verzet tegen de verspreiding van de moslimcultuur in het westen. De politie was massaal aanwezig, en wat verder in de stad vond een tegendemonstratie plaats.
Maandag riep de burgemeester van Dresden Dirk Hilbert tijdens een bijeenkomst de bewoners op om de groeiende xenofobe en islamofobe reputatie van de stad te bestrijden. Aan twee manifestaties voor openheid en tolerantie namen maandag zowat 3.000 deelnemers deel.
De oostelijke staat Saksen, waarvan Dresden de hoofdstad is, wordt geplaagd door uitbraken van geweld tegen buitenlanders sinds de toestroom van vluchtelingen in Duitsland enorm is toegenomen in de zomer. Daarnaast is er in de stad een groeiende steun voor Pegida. De premier van Saksen Stanislaw Tillch verklaarde maandag dat Pegida “een kleine, vreselijke en luide minderheid is”, die “het imago van de stad steeds weer beschadigt”.

bron: Belga