Belgen in het buitenland - Marouane Fellaini speelt met Manchester United 0-0 gelijk in Liverpool

Liverpool en Manchester United hebben maandag de achtste speeldag in de Premier League met een 0-0 gelijkspel afgesloten. United-middenvelder Marouane Fellaini was de enige Belg aan de aftrap en maakte de 90 minuten vol. In blessuretijd kreeg hij geel. In het doel van Liverpool kreeg de Duitser Loris Karius voor de derde competitiewedstrijd op rij de voorkeur op Rode Duivel Simon Mignolet. Divock Origi werd pas vier minuten voor tijd ingebracht door trainer Jürgen Klopp. Bij Manchester United hield José Mourinho zijn kapitein Wayne Rooney weerom uit de basiself. Dertien minuten voor tijd mocht Rooney wel komen opdraven. Noch Origi, noch Rooney konden nog iets aan de score veranderen. Manchester doelman David De Gea voorkwam een nederlaag met een paar prachtige reddingen na de rust.

In de stand is Liverpool met 17 punten vierde, op twee punten van leider Manchester City (Vincent Kompany, Kevin De Bruyne) en Arsenal en op één punt van Tottenham (Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Moussa Dembélé). Manchester United is met 14 punten zevende.