Weerbericht – Genieten van een zonnige zondag

Zondag krijgen we mooi en zacht najaarsweer met eerst zonnige perioden. In de namiddag drijft er over het westen van het land meer bewolking binnen vanuit Frankrijk. Het blijft vrijwel overal droog, maar in het westen is een spatje regen niet uitgesloten. Met maxima rond 15 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 20 graden elders is het 5 graden warmer dan het langjarige gemiddelde. De wind waait matig, zo meldt het KMI zondagochtend. Zondagavond en -nacht wordt het zwaarbewolkt vanaf het westen en trekt een actieve regenzone vanaf de kust het land in tot het centrum. In het oosten blijft het droog tot de ochtend en zijn er nog een groot deel van de nacht opklaringen. De minima gaan van 7 tot 12 graden bij een zwakke tot matige wind.
Maandag valt er eerst nog wat regen en is het zwaarbewolkt. In de namiddag wordt het vanuit het westen droger met opklaringen. Een bui blijft mogelijk. Het wordt zowat 17 graden bij een matige zuidwestenwind.
Dinsdag start droog met wat zon, maar in de loop van de dag neemt vanaf het westen de bewolking toe en gaat het regenen bij maxima rond 16 graden. Er zijn rukwinden tot 50 km/u. Woensdag en de dagen erna komen we terecht in polaire zeelucht, die wordt aangevoerd aan de flank van een hardnekkige depressie over Centraal-Europa. Bovendien worden buiengebieden en regenzones van over de Noordzee onze richting uitgestuurd. Van woensdag tot en met vrijdag overheerst daardoor de bewolking en vallen er regelmatig buien of zijn er langdurige perioden met regen.

bron: Belga