Jupiler Pro League - AA Gent pakt volle buit tegen Zulte Waregem

AA Gent heeft de topper van de tiende speeldag in de Jupiler Pro League met 3-0 (rust: 0-0) gewonnen van leider Zulte Waregem. Kalifa Coulibaly (48.), Moses Simon (78.) en de ingevallen Hannes Van der Bruggen (82.) zorgden na de pauze voor de doelpunten in de Ghelamco Arena. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen, want de Buffalo's morsten met de kansen na de kampwissel. Zo miste Kenny Saief nog een strafschop. Brecht Dejaegere stond bij de thuisploeg voor het eerst in de basis nadat hij zeven maanden buiten strijd was met een knieblessure. De middenvelder mocht na 64 minuten gaan rusten van coach Hein Vanhaezebrouck.

De Gentenaars wippen met achttien punten naar de vierde plaats in de stand. Zulte Waregem blijft met één op zes achter en verliest zondagavond mogelijk de leidersplaats aan vicekampioen RSC Anderlecht. Dan moet Paars-wit in het Astridpark wel de drie punten pakken tegen Sporting Lokeren. Zondagavond sluiten KV Mechelen en KV Oostende Achter de Kazerne de speeldag af.