Belgische handelaars organiseren eerste Week van de Veiligheid

Morgen start de eerste Week van de Veiligheid, georganiseerd door handelsfederatie Comeos. Bedoeling is de problematiek van winkelcriminaliteit onder de aandacht te brengen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en het gerecht werken mee. Winkelcriminaliteit heeft een zware impact op het personeel en de klanten, en het kost de winkeliers jaarlijks een miljard euro, stelt Comeos. Tijdens de Week van de Veiligheid zullen de parketten van Halle-Vilvoorde, Tongeren, Eupen en Hasselt op een dag alle dossiers rond winkelcriminaliteit behandelen. “Een belangrijk signaal voor alle handelaars dat het probleem ernstig wordt genomen”, zegt Dominique Michel, CEO van Comeos.

Jambon maakt dan weer tijd om op dinsdag verschillende winkels te bezoeken in de Nieuwstraat in Brussel. De uitbaters zullen getuigen over hun persoonlijke ervaring met agressie op de winkelvloer.

En tot slot zal ook extra aandacht gaan naar het inperken van cash geld. “Cash geld is altijd een veiligheidsrisico. Als we de hoeveelheid cash geld tot een minimum kunnen beperken, zetten we een grote stap vooruit”, luidt het. De banken en handelaars zullen daarom het kaartgebruik overal promoten.

bron: Belga