VUB ziet aantal inschrijvingen voor zesde jaar op rij groeien

VUB ziet aantal inschrijvingen voor zesde jaar op rij groeien

Het aantal generatiestudenten aan de Vrije Universiteit Brussel, studenten die zich voor het eerst inschrijven in het hoger onderwijs, is voor het zesde jaar op rij gestegen. In het academiejaar 2016-2017 schreven zich 1.576 nieuwe studenten in. Een lichte stijging van 10 studenten of 1 procent tegenover de 1.566 nieuwe studenten in het academiejaar 2015-2016. De grootste stijging van generatiestudenten bevindt zich op de faculteit Economie & Sociale Wetenschappen – Solvay Business School. Daar is er een stijging van maar liefst 49 procent naar 423 nieuwe studenten. De VUB dankt dat succes aan het nieuwe initiatief van de Engelstalige bachelor Social Sciences, die samen met UGent is opgezet en de enige in zijn soort is in Europa. Exact 138 studenten met 40 verschillende nationaliteiten schreven zich hiervoor in. Onder hen ook drie vluchtelingen-studenten.

“De VUB streeft ernaar een stedelijke, internationaal gerichte universiteit te zijn. De weerspiegeling van de Brusselse diversiteit in haar opleidingen is hierin een belangrijke stap. Ook daarom ben ik bijzonder blij met dit succes”, zegt rector Caroline Pauwels in een persbericht.

Het Student Refugee Programme van de VUB trok 45 studerende erkende vluchtelingen aan voor het eerste semester. Onder hen starten er 38 in een Engelstalige master, 2 in een Nederlandstalige master, 3 in een Engelstalige bachelor en 2 in een Nederlandstalige bachelor. Het gaat om 36 mannen en 9 vrouwen afkomstig uit Syrië, Palestina, Irak, Afghanistan, Iran, Jemen, Egypte en Rwanda.

bron: Belga