Voedingssalon in Brussels Expo mikt op 120.000 bezoekers

Het 87ste Voedingssalon in Brussels Expo heeft de deuren geopend. Van 15 tot 23 oktober kan jong en oud er de herfst even komen vergeten dankzij de talrijke activiteiten en gezellige restaurants. De organisatie zet dit jaar in op de sfeer die een overdekte markt moet bieden. Net zoals vorig jaar hopen ze dat er 120.000 bezoekers over de vloer komen. “Alle sectoren staan deze keer door elkaar gemengd op het Voedingssalon. We willen het echt op een gezellige overdekte markt doen lijken. Je hebt er van alles wat, zoals bijvoorbeeld een Marokkaans dorp waar je de sfeer van Marrakesh kan opsnuiven”, zegt Dominique Trocmé van het Voedingssalon.

Er staat voor elk wat wils op het programma. Zo is er een kids corner, waar de jongsten na optredens van kabouter Plop en Kwebbel kunnen smullen van Plopkoeken. Ook zijn er fashion & beauty-ateliers, waar bezoekers een gratis gelaatsverzorging of een nieuwe haarsnit kunnen krijgen. In het Hoppepaleis worden meer dan 250 Belgische bieren geschonken. Op vrijdag 21 oktober is er de nocturne met gratis toegang tussen 16 en 20 uur.

“De tendens verandert inderdaad doorheen de jaren en niet iedereen komt terug. Het is dus aan ons om te blijven innoveren, maar ook voor een goede sfeer te zorgen”, zegt Trocmé.

bron: Belga