Race Witte Huis – Opnieuw beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Trump

Race Witte Huis - Opnieuw beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Trump
Race Witte Huis - Opnieuw beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Trump

Er zijn in de Verenigde Staten opnieuw vrouwen naar buiten gekomen met beschuldigingen van seksueel misbruik door de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Trump zelf doet de beschuldigingen af als leugens, en noemt ze een complot tegen hem van de Democraten en de media. Een van de vrouwen, Summer Zervos, was een deelneemster van de realityreeks “The Apprentice”, die tussen 2003 en 2015 door Trump werd gepresenteerd. Nadat ze werd geëlimineerd uit het spelprogramma, bleef ze in contact met Trump, die optrad als een mentor. “In 2007 contacteerde ik zijn kantoor om met hem te ontbijten. Men antwoordde dat ik niet met hem kon ontbijten, maar dat hij me wilde zien. Toen ik aankwam, kuste hij me op de mond”, aldus de vrouw, die toevoegt dat Trump later seksuele avances maakte tijdens een bijeenkomst die zou gaan over een jobaanbieding.
Persagentschap Associated Press deed bovendien een bevraging bij twintig medewerkers van “The Apprentice”, waaruit blijkt dat Trump regelmatig seksistische uitspraken deed tegen vrouwen. Volgens insiders gaf Trump de vrouwelijke deelnemers aan het programma punten op basis van de grootte van hun borsten en liet hij weten met wie van hen hij seks wilde hebben.
Vrijdag verklaarde ook ex-model Kristin Anderson in de krant Washington Post dat Trump haar onder haar jurk betastte in een nachtclub in New York in het begin van de jaren negentig.
Na de publicatie van de video met Trumps uitlatingen over vrouwen op 7 oktober heeft al een tiental vrouwen hem beschuldigd van seksueel misbruik of ongepast gedrag. Trump zelf ontkent alle beschuldigingen en noemt ze een complot van de Democraten en de media.

Bron: Belga