Originele foto’s? Bekijk het eens uit een ander perspectief

De onderwerpen van de Metro Photo Challenge – Home Traveling, The Travel of my Dreams en Travelers – zijn dit jaar duidelijk toegespitst op reizen. Als er één moment is waarop bijna iedereen zijn fototoestel vastneemt en er lustig op los schiet, dan is het de vakantie wel. Daarom is  het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een ongebruikelijk perspectief om origineel uit de hoek te komen.

Een ander perspectief is in principe een fluitje van een cent: hou de camera boven je hoofd, zoek het dichter bij de grond, ga op een trapje staan wanneer je een groepsfoto neemt, beklim een hoog gebouw voor een stadsbeeld … Je zal zien, een kleine inspanning levert meteen een heel andere foto op maar praktisch is het niet altijd.

Smartphone wordt spiegelreflexcamera

Vandaag de dag zijn er ook andere manier om te fotograferen vanuit interessante hoeken, die het zelfs mogelijk maken om jezelf mee in beeld te brengen. Met de nieuwste camera’s van Canon is het mogelijk om verbinding te maken met je smartphone. Als je daarop de Canon Camera Connect-app installeert, krijg je de mogelijkheid om vanop afstand het beeld aan te passen, scherp te stellen, instellingen aan te passen en natuurlijk ook kiekjes te nemen via je mobiele telefoon. Let wel op dat je camera op een stabiel vlak of een statief staat.

Vanop afstand fotograferen geeft je niet ekel de vrijheid om fantasierijke perspectieven te verkennen, maar ook om onvoorspelbare onderwerpen zoals dieren ongestoord in beeld te brengen.

Draadloze toekomst

Canon zet trouwens volop in op allerlei connected toestellen die het mogelijk maken, opslaan, printen en delen van je foto’s vereenvoudigen. Het Connect Station CS100 is hier het beste voorbeeld van. Met een enkele tik van je NFC-camera zet je al je foto’s over naar deze centrale hub. Vervolgens is het een eitje om diezelfde foto’s te bekijken en te downloaden op je smart-tv, je smartphone, je computer … The future is wireless.