Slachtoffer reageert tevreden op zware veroordeling zuurgooier Delhaize

Slachtoffer reageert tevreden op zware veroordeling zuurgooier Delhaize

Marina Tijssen, de 53-jarige vrouw die in februari 2015 overgoten werd met zwavelzuur, reageert tevreden op het vonnis dat de Brusselse correctionele rechtbank heeft uitgesproken. Daarbij werd dader Jelle Frenken veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar en werd de man voor 10 jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. “Ik kan nu proberen om het verleden achter mij te laten”, zei de vrouw na het vonnis. De 41-jarige Frenken overgoot Marina Tijssen op 20 februari 2015 met zwavelzuur in de Delhaize in de Antwerpse Museumstraat. De 53-jarige vrouw werkte er als poetsvrouw en Frenken was toen al maanden de winkelketen aan het afpersen door te dreigen met een dergelijke aanval.

“Ik ben tevreden met de uitgesproken straf”, zei de vrouw. “Ik vind het niet meer dan normaal dat hij zwaar gestraft wordt voor die feiten. Voor mij is het nog steeds een zware dobber, ik heb nog heel veel last. Zeker mijn zicht is nog helemaal niet optimaal. Emotioneel ben ik nog steeds een wrak, ik herbeleef die gebeurtenis keer op keer. Gelukkig vind ik veel steun bij mijn familie, ook al was de impact ook voor hen heel groot. Mijn jongste kleinkind en mijn eigen vader hebben het zeer moeilijk gehad. Ik vind het wel storend dat we geen enkele vorm van empathie hebben mogen ervaren van de dader of zijn familie.”

Ook Kris Luyckx, de advocaat van Marina Tijssen, toonde zich tevreden over de uitspraak. “Het belangrijkste voor ons was dat de rechtbank hem schuldig bevond aan moordpoging”, zei de strafpleiter. “Ik kan ermee leven dat hij niet de maximumstraf krijgt. Mijn cliënte en haar familie stappen hier met een goed gevoel buiten, de rechtbank heeft naar hen geluisterd.”

bron: Belga