Pendelaar van de week: Michiel van Ingelgom

Elke week grijpt Metro een pendelaar bij de kraag voor een kort gesprek. Achter elke anonieme reiziger schuilt immers een verrassende persoonlijkheid. Deze week is het de beurt aan Michiel Van Ingelgom, de 22-jarige masterstudent onderwijskunde.

ZICHT
Ik kijk heel graag naar toneel. Dat heb ik ontdekt tijdens mijn stage voor De Stal, een project van theatergezelschap HETPALEIS waarbij tien OKAN-jongeren die in België verblijven maar geen Nederlands spreken, hun zelfvertrouwen weer opbouwen door in groep aan een voorstelling te werken. Zo heb ik ontdekt dat theater heel nuttig kan zijn voor sociale initiatieven.
www.hetpaleis.be

GEHOOR
Ik ga heel graag naar funk-‘n-soul-feestjes omdat ze daar nostalgische hits draaien: sfeervolle liedjes die je vaak vergeten bent, maar wel herkent van vroeger. ‘Miami’ van Will Smith is zo’n nummer. Zulke feestjes vind je in STUK of Café AperO in Leuven, maar in Brussel heb ik ze nog niet gespot.
www.stuk.be

SMAAK
Op Erasmus in Istanboel moest ik een heel nieuw dieet ontwikkelen omdat ik de producten in Turkije niet kende. Toen ik met al die nieuwe ingrediënten aan de slag ging, heb ik beslist om voortaan vegetarisch te koken. Die milieubewuste keuze zat al langer in mijn gedachten omdat ik niet meer kon genieten van een stuk vlees na alle filmpjes die ik gezien had.

REUK

Als ik Leuven met de trein binnenrijd, valt de stinkende geur van Stella Artois mij altijd op, terwijl ik wel verlekkerd ben op bier! In het prachtige café L’Amère à Boire aan Flagey in Brussel heb ik alle smaken uitgeprobeerd, en de bittere bieren vind ik het lekkerst. Daarom ga ik – met mijn neus dicht – een cursus bierbrouwen volgen in het Elzenhof in Elsene.
www.gcelzenhof.be

TAST

Ik hou van het contrast tussen warm en koud, zoals een hete kop koffie op het terras als het frisjes is buiten. Het is alsof je door de koude telkens weer vergeet hoe de warmte aanvoelt. Dat moment waarop je dan opeens die temperatuursverandering voelt: zalig vind ik dat.

ZESDE ZINTUIG
Ik breng heel graag kennissen samen uit mijn verschillende vriendengroepen, en meestal blijkt het dan te klikken. Ook al lijken die mensen niet echt op elkaar qua levensstijl, toch zie ik waarom ze goed overeen zouden komen.

Tekst en foto Charlotte De Cort