Man koopt lotje en wint luxevilla aan Australische kust

Twitter / @dailytelegraph

In het Australische North Manly, ten noorden van Sydney, heeft een man een droomhuis gewonnen door gewoon enkele lotjes voor het goede doel te kopen. James Burry schonk 136 euro aan RSL Art Union en dat leverde hem een luxevilla, gelegen aan de kust en met een waarde van 2,7 miljoen euro, op.

De 40-jarige brandweerman is in shock en beseft nog niet wat er is gebeurd. “Ik heb veel maten die graag een grap uithalen en dus dacht ik eerst dat het een leugen was toen ze mij het heuglijke nieuws over de telefoon meedeelden”, vertelt Burry aan de Australische Daily Telegraph. “Het gaat nog een poos duren vooraleer ik het goed en wel besef.”

De nieuwe villa is luxueus ingericht, onder meer vier slaapkamers, en heeft een uitzicht over de Stille Oceaan. Bovendien staat het op een klif en is het gelegen op wandelafstand van de stranden van Freshwater en Curl Curl.

RSL Art Union doet regelmatig loterijen waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Een lotje kostte zo’n 3,40 euro en Burry kocht 20 stuks, goed voor 136 euro. “Ik was al vergeten dat ik had deelgenomen aan de wedstrijd”, zegt de geluksvogel. “Ik hoorde via de radio over het evenement en besloot om met enkele lotjes mijn steentje bij te dragen.”