“Trump heeft Virginia al opgegeven”

Trump heeft Virginia al opgegeven

Donald Trump heeft, althans volgens Amerikaanse media, zijn verkiezingscampagne in de belangrijke swing state Virginia drastisch teruggegeschroefd. In de enquetes daar ligt hij blijkbaar al te ver achter op rivale Hillary Clinton om nog een ommekeer te bewerkstelligen. Zo blijven de vrouwen Trump parten spelen: de deelstaat is genoemd naar de Britse koningin Elisabeth I, in tegenstelling tot de andere vrouwen die de Republikein dwars zitten bijgenaamd ‘The Virgin Queen’. Corey Stewart, de ontslagen campagneleider van Trump voor Virginia, vindt die zet fout. “Blijf voor Virgina vechten”, luidde zijn commentaar op twitter.

Volgens de zender NBC, die drie bronnen uit het Trump-kamp aanhaalt, is het besluit woensdagavond genomen. ‘The Donald’ zal zich, schrijft de krant Wall Street Journal, vooral concenteren op meer haalbare swing states als Pennsylvania, Florida, North Carolina en Ohio.

Persagentschap DPA meent dat Trumps “opgave” in Virginia deels te wijten/danken is aan een strategische zet van Hillary Clinton, met name het benoemen van Tim Kaine tot haar running mate. Kaine komt uit Virginia.

In Virginia vallen “slechts” 13 kiesmannen te winnen. Om president te worden, heeft een kandidaat er 270 nodig.

bron: Belga