Expo “Moderniteit à la Belge” stelt een eeuw aan Belgische kunst tentoon

In de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) opent 14 oktober de tentoonstelling “Moderniteit à la Belge”. Die illustreert meer dan een eeuw Belgische kunst aan de hand van moderne schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken. De tentoonstelling “Moderniteit à la Belge” doorloopt met de grote Belgische kunstenaars als Magritte, Delvaux, Broothaers, etc. de vele kunststromen. Van het fauvisme tot het expressionisme, maar ook het surrealisme, de abstractie, de Cobra-beweging of het minimalisme.

“De tentoonstelling is een subjectieve keuze, een verhaal vanuit onze collectie dat ons via een reeks herinneringen meer vertelt over de kunst van het verleden en hoe ze geïnterpreteerd werd”, vertelt Michel Draguet, directeur-generaal van de KMSKB.

De tentoonstelling is samengesteld uit werken uit de collectie Moderne Kunst van de KMSKB en enkele genodigde sleutelwerken. Door middel van zeventien themazalen vormt de expositie het esthetisch verhaal dat de geschiedenis van het moderne, het modernisme, de moderniteit en de avant-garde samenvat.

De KMSKB hoopt dat de tentoonstelling ook vragen oproept bij zijn bezoekers en projecteert daarom een “social wall” voor alle vragen die via de sociale media binnenstromen. Directeur-generaal Michel Draguet zal via zijn twitteraccount zelf regelmatig vragen beantwoorden.

bron: Belga