Beobank wil nieuw personeel aanwerven in ons land

Beobank wil nieuw personeel aanwerven in ons land

Beobank wil op termijn nieuw personeel aanwerven in ons land. Dat heeft CEO Guy Schellinck donderdag gezegd op een persconferentie in Gent, waar de bank de nieuwe ‘PRO Centers’ voor professionele klanten heeft voorgesteld. Beobank opent in de volgende maanden zeven zogenaamde ‘PRO Centers’ in onder meer Gent, Brussel, Antwerpen en Brugge. De Centers zijn gericht op professionele klanten als zelfstandigen en kmo’s. Ze kunnen er terecht voor advies en kunnen de kantoorruimtes ook gratis gebruiken voor vergaderingen of meetings.

De PRO Centers passen in een bredere groeistrategie van Beobank, die na de fusie met BKCP in mei van dit jaar verklaarde het marktaandeel in België te willen verdubbelen in de volgende tien jaar.

“Het is dus niet de bedoeling dat het bij zeven Centers blijft”, benadrukte Schellinck. “We willen ons marktaandeel in het professionele segment gevoelig vergroten, en dus willen we in de toekomst nog meer dergelijke centra openen”, klonk het.

De zeven PRO Centers die nu in de steigers staan, werken voornamelijk met personeel van het vroegere BKCP, dat al gespecialiseerd was in het professionele segment. Maar voor de opening van de nieuwe centra zou “extern personeel worden aangeworven”.

Hoeveel dat er concreet zouden worden en wanneer die aanwervingen zouden gebeuren, kon de CEO nog niet zeggen. Duidelijk is wel dat ook ex-personeelsleden van ING, die door de herstructurering bij die bank moeten verdwijnen, in aanmerking komen. “We gaan ons uiteraard niet speciaal richten op ex-ING’ers, maar iedereen met een expertise in het professionele segment is welkom”, aldus Schellinck.

bron: Belga