Workshop moet personeel gezonder doen eten

Foto Pexels

Een minderheid van de Belgische bedrijven investeert in de gezondheid van zijn werknemers. HR-dienstverlener Tempo-Team gaat zijn personeel daarom tips geven voor een evenwichtige en gezonde voeding.

Wordt er bij jou op de werkvloer aandacht besteed aan welzijn? Hangen er posters die je herinneren aan je griepvaccin? Is sport en beweging een van de aandachtspunten van de HR-afdeling? Uit cijfers van Tempo-Team blijkt dat heel wat mensen hier negatief op zullen moeten antwoorden.

Slechts 20% van de ondernemers zegt vandaag voldoende te investeren in de gezondheid van zijn of haar personeel. Nochtans zijn er heel wat mensen gewonnen voor het idee. Een derde van de werkgevers ziet in het verbeteren van de gezondheid van de werknemers een van de grootste HR-uitdagingen van onze tijd. Zo’n 70% van de contractanten en 60% van de ondernemers denkt zelfs dat maatregelen om de preventie van ziekte te stimuleren haalbaar zijn op de werkvloer.

Bij Tempo Team zijn ze daarom, in samenwerking met Securex, gestart met workshops die werknemers voorzien van persoonlijk voedingsadvies en een uitgestippeld traject. “We bieden onze werknemers een omgeving aan die hen stimuleert om gezond te eten en te leven”, zegt Valérie Denis, verantwoordelijke Corporate Social Responsibility. “We zetten hiervoor een gezondheidscoach in die hen wegwijs maakt in technieken, mogelijke tools en nieuwe attitudes om zich fitter en gezonder te voelen. We sluiten elke workshop ook af met een healthy lunch waar de theorie omgezet wordt in de praktijk.”

Samen met de workshops werd het online platform I-Change 2 gelanceerd. “Werknemers schrijven zich daar in voor een of meer van de acht modules en krijgen wekelijks praktische tips en oefeningen om hun levensstijl op en naast de werkvloer te verbeteren”, besluit Denis.