Vandeput wil werk maken van betere communicatie door Defensie

Vandeput wil werk maken van betere communicatie door Defensie
Vandeput wil werk maken van betere communicatie door Defensie

Minister van Defensie Steven Vandeput wil inzetten op een betere communicatie door Defensie. Dat zei hij na een werkbezoek aan Finland, waar door Defensie sterk wordt ingezet op sociale media. “Het is duidelijk dat wat de Finnen doen met sociale media, gestroomlijnd is. Daar moeten we naartoe”, aldus Vandeput. “Wij staan op vlak van communicatie nog in onze kinderschoenen”, oordeelde Vandeput. “Zij (Finland, nvdr.) hebben veel meer een draagvlak daarvoor. Wij willen daarop inzetten: hoe kunnen we beter communiceren als Defensie.” Zo is al overlegd met de ‘Chief of Defence’ (de chef Defensie).

De Finse Defensie is actief op verschillende sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Snapchat. Ook soldaten voeden sommige feeds op de sociale media. De Finse Defensie waarschuwt de troepen weliswaar ook voor de gevaren van de sociale media, zoals foto’s waarop gevoelige zaken staan.

Minister Vandeput bezocht dinsdag en woensdag Noorwegen en Finland, waar hij onder andere met zijn respectievelijke ambtgenoten Ine Eriksen Soreide en Jussi Niinistö overlegde. Onder de aangesneden thema’s was zo de op stapel staande vervanging van de Belgische F-16’s. Noorwegen koos al voor de F-35 als vervanger van de F-16-vloot. Finland kijkt naar dezelfde kandidaten als België om de F-18 Hornet daar te vervangen.

Bron: Belga