Twaalf doden bij geweld in Myanmarese staat Rakhine

Twaalf doden bij geweld in Myanmarese staat Rakhine
Twaalf doden bij geweld in Myanmarese staat Rakhine

In de westelijke staat Rakhine in Myanmar zijn bij confrontaties tussen het leger en gewapende mannen twaalf doden gevallen. Dat meldt een staatskrant vandaag. Vier militairen en een aanvaller zijn gisteren omgekomen toen honderden gewapende personen soldaten aanvielen in het dorp Pyaungpit in de provincie Maungdaw. “Daarna hebben de soldaten zeven lichamen gevonden. Dichtbij lagen zwaarden en stokken”, zo schrijft Global New Light of Myanmar.

In de nacht van zaterdag op zondag werden negen politieagenten gedood bij gecoördineerde aanvallen door onbekende schutters tegen Myanmarese grensposten in de buurt van Bangladesh. Na deze aanvallen vielen er vier doden bij legeroperaties in Maungdaw.

De overgrote meerderheid van de inwoners van Rakhine zijn Rohingya, een islamitische minderheid die wordt vervolgd en door de boeddhistische meerderheid als illegaal wordt beschouwd.

In 2012 vielen er bij geweld tussen de boeddhistische en moslimgemeenschap meer dan 200 slachtoffers, en het geweld van de afgelopen dagen doet vrezen voor een herhaling.

Bron: Belga