Tony Martin is voor vierde keer wereldkampioen tijdrijden

Tony Martin is voor vierde keer wereldkampioen tijdrijden

Tony Martin (Etixx-Quick.Step) heeft voor de vierde keer in zijn carrière de wereldtitel tijdrijden bij de mannen elite veroverd. De Duitser legde de 40 km tegen de klok woensdag in het Qatarese Doha af in 44:42 (gem.: 53,671 km/u). Daarmee haalde hij het voor de Wit-Russische titelverdediger Vasil Kiryienka, tweede op 46 seconden. De Spanjaard Jonathan Castroviejo, derde op 1:11, vervolledigde het podium.

De 31-jarige Martin werd eerder wereldkampioen tijdrijden in 2011, 2012 en 2013. Met vier zeges komt “der Panzerwagen” op gelijke hoogte van de Zwitserse recordhouder Fabian Cancellara. Martin volgt op de erelijst Kiryienka op. Die werd vorig jaar in het Amerikaanse Richmond wereldkampioen voor de Italiaan Adriano Malori en de Fransman Jérôme Coppel. Martin werd toen zevende.

Yves Lampaert, de tweede van het BK in Mol, zette knap de zevende tijd neer op 1:45. Lampaert won zondag met Etixx-Quick.Step goud in de ploegentijdrit, aan de zijde van Tony Martin. Belgisch kampioen Victor Campenaerts (LottoNL-Jumbo), de nummer 2 van het EK in Plumelec, eindigde als 26e op 2:51 van Martin.

bron: Belga