Koel en grijs met lichte regen, later meer opklaringen

Koel en grijs met lichte regen

Het weer wordt vandaag koel en grijs met af en toe lichte regen. In de loop van de namiddag en avond komen er meer opklaringen. Het blijft fris met maxima tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en 10 tot 12 graden elders in het land. De wind, die toeneemt tot matig uit oost tot noordoost, zal het koudegevoel nog versterken. Dat meldt het KMI. Vanavond en vannacht klaart het geleidelijk op, maar op het einde van de nacht komen vanuit Frankrijk wat hoge wolken binnen drijven. Het wordt opnieuw een koude nacht. De minima dalen naar 7 graden aan de kust, 4 of 5 graden in het centrum en 1 graad in de Ardennen. In het oosten is er kans op lichte vorst aan de grond. Er waait een matige oostenwind.

Morgen blijft het droog, met aanvankelijk nog brede opklaringen maar later meer en meer hoge wolken. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden. Er waait een matige oostenwind, aan zee en op de Ardense hoogten is hij vrij krachtig. Vrijdag is het eerst droog en wisselend bewolkt. Later neemt de bewolking toe, gevolgd door regen of buien. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden bij een matige zuidoostenwind.

Zaterdag begint met vooral in het oosten nog wat regen of enkele buien. In de namiddag wordt het droog en vrij zonnig vanaf het westen. Ook zondag krijgen we vaak zonnig weer. Tijdens het weekend klimmen de zachte maxima tot 17 graden op zaterdag en 18 graden op zondag. Voor begin volgende week zijn de vooruitzichten nog onzeker. Waarschijnlijk krijgen we perioden met regen of buien bij maxima van 16 tot 18 graden.

bron: Belga