Topministers zitten opnieuw samen over begroting

Topministers zitten opnieuw samen over begroting

Premier Charles Michel en zijn topministers zitte sinds iets voor 17 uur opnieuw aan tafel in de zoektocht naar een akkoord over de begroting voor 2017 en een reeks hervormingen. De vergadering volgt op een dag van informele contacten, nadat de gesprekken maandagnacht waren afgesprongen. CD&V-vicepremier Kris Peeters – die maandagnacht niet meer naar de onderhandelingstafel terugkeerde bij gebrek aan garanties over een meerwaardebelasting – wilde bij aankomst aan de Wetstraat 16 niets kwijt, net zo min als N-VA-collega Jan Jambon.
Open Vld’er Alexander de Croo sprak wel. De liberaal wil de onderhandelingen in een andere richting sturen, zo liet hij verstaan. “De echte discussie gaat over welke maatregelen we moeten nemen om onze economie te stimuleren, over hoe we mensen kunnen motiveren om te investeren in de economie. Niet over welke belastingen we nog gaan uitvinden”, klonk het.

Concreter dan dat werd De Croo daarover niet. Ook over de vraag wanneer een akkoord rond zou kunnen zijn, bleef hij vaag. Al merkte de liberaal wel op dat enkel de begroting vrijdag rond moet zijn voor Europa. “En het is goed dat CD&V weer aan tafel komt, dan kunnen we weer een beetje werken”, besloot hij.

bron: Belga