AA Gent wraakt scheidsrechter Boucaut

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent heeft scheidsrechter Alexandre Boucaut gewraakt na diens veelbesproken optreden in de topper tussen Club Brugge en de Gentenaars van iets meer dan een week geleden op de negende speeldag in de Jupiler Pro League. Dat maakte AA Gent bekend. De heisa ontstond in de tweede helft van de partij, na een vrij duidelijke overtreding van Stefano Denswil op Renato Neto in het strafschopgebied. Boucaut, mogelijk verblind door de herfstzon in het Jan Breydelstadion, wou echter van geen strafschop weten. In het slot van de wedstrijd stuurde hij Rami Gershon nog met rood van het veld. Club won zo voor de vijfde keer op rij van de Buffalo's en na afloop van de wedstrijd haalde Gent-coach Hein Vanhaezebrouck hard uit naar de scheidsrechter. "Dit is er dik over, ik vind dit allemaal schandalig. De vierde scheidsrechter stond naast ons en iedereen op de bank hoort hem 'penalty' roepen. Als je de mensen niet meer volgt, moet je ermee stoppen", brieste Vanhaezebrouck.

Meer dan een week later is het standpunt van de Gentenaars niet veranderd. "Onze club begrijpt dat iedereen zich kan vergissen en dat dus ook een scheidsrechter een foutieve inschatting kan maken tijdens een wedstrijd", klinkt het in de mededeling. "Zo was er de duidelijke maar niet bestrafte overtreding op Renato Neto in de strafschopzone tijdens de wedstrijd Club Brugge - KAA Gent op 2 oktober. Nadien waren alle analisten en ex-scheidsrechters zoals de heren Verbist en Jeurissen het erover eens dat dit een strafschop was. Toch bleef scheidsrechter Boucaut de dag nadien in een kranteninterview expliciet volhouden dat hij de juiste beslissing had genomen door geen strafschop te fluiten. Voor KAA Gent was hiermee de maat vol."

Clubs hebben het recht om een scheidsrechter te wraken, waardoor die een tijdlang niet meer aangeduid kan worden voor hun wedstrijden. Jaren geleden wraakte AA Gent ook scheidsrechter Tim Pots al eens.

bron: Belga