Wisselvallige start van de week

Maandag wordt het wisselend bewolkt met buitjes, vooral in het westen van het land. De maxima liggen rond 14 graden, meldt het KMI. Aan zee zijn de buien maandag talrijker en wat actiever. Wat lokaal gedonder is niet uitgesloten. In het tweede deel van de namiddag wordt het droger met bredere opklaringen. De maxima liggen rond 9 graden in Hoog-België en rond 14 graden in Laag-België. De wind waait zwak en veranderlijk. Maandagavond is aan zee nog een laatste bui mogelijk, maar al snel wordt het overal droog met brede opklaringen. In de loop van de nacht wordt op veel plaatsen nevel gevormd. Ook mist is mogelijk. De minima liggen tussen -1 graad in de Hoge Venen en 5 graden aan zee. In het centrum daalt het kwik tot rond 3 graden. De wind waait zwak uit de noordoostelijke sector.
Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we dinsdag mooie, zonnige perioden. Later neemt de bewolking weer toe en kan er lokaal een buitje vallen. De maxima liggen tussen 9 en 14 graden.
Woensdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met kans op een bui en maxima van 8 tot 13 graden. Donderdag is het droog met brede opklaringen en soms meer wolkenvelden in het noordoosten bij maxima rond 13 graden. Vrijdag blijft het overwegend droog met zon en wolkenvelden en maxima tot 14 graden.

bron: Belga