Hans Herbots regisseert twee afleveringen van Britse reeks ‘Riviera’

Belga / K. Desplenter

Hans Herbots zal twee afleveringen van de nieuwe reeks ‘Riviera’ regisseren. Voor de Belgische regisseur is het de eerste keer dat hij op een Britse filmset zal werken.

‘Riviera’ werd gecreëerd door Neil Jordan (‘The Borgias’), die samen met John Banville het scenario schreef. Het duo baseerde zich hiervoor op een idee van voormalig U2-manager Paul McGuinness.

De thriller speelt zich af in het zuiden van Frankrijk. De hoofdrol wordt vertolkt door Julia Stiles. Ze speelt Georgina, de vrouw van miljardair Constantine Clios. Wanneer die een jaar na hun huwelijk plots om het leven komt bij een explosie op een jacht, ontdekt Georgina op schokkende wijze dat de onschuldige, immer smaakvolle levenswandel van haar overleden man in werkelijkheid doordrongen is van leugens, oplichting en zelfs moord.

Naast Julia Stiles zijn er ook rollen voor Iwan Rheon, Adrian Lester, Dimitri Leonidas, Bondgirl Monica Bellucci en Lena Olin.

Herbots, die al jaren een relatie heeft met actrice Lien Van de Kelder, regisseerde in het verleden onder meer ‘De behandeling’, ‘Het goddelijke monster’ en ‘Urbain’.

‘Riviera’ komt in 2017 op antenne.