Race Witte Huis – Trump verliest steun van John McCain maar weigert op te geven

Race Witte Huis - Trump verliest steun van John McCain maar weigert op te geven
Race Witte Huis - Trump verliest steun van John McCain maar weigert op te geven

De Amerikaanse senator John McCain heeft zaterdag officieel zijn steun aan Trump opgezegd, nadat vrijdag een video verscheen waarin Trump erg vrouwonvriendelijke uitspraken deed. Die laatste wil echter van geen wijken weten. “Ik wilde de kandidaat steunen die onze partij genomineerd heeft. Hij was niet mijn keuze, maar als voormalige genomineerde vond ik het belangrijk om te respecteren dat Donald Trump een meerderheid van de afgevaardigden won in overeenkomst met onze partijregels”, zo klinkt het in een verklaring van McCain.
“Maar het gedrag van Donald Trump deze week, eindigend met de onthulling van zijn vernederende opmerkingen over vrouwen en zijn opscheppen over seksueel geweld, maken het onmogelijk om hem zelfs nog mijn voorwaardelijke steun te bieden voor zijn kandidatuur.”
McCain zegt dat hij en zijn vrouw Cindy niet voor Trump zullen stemmen, maar ook niet voor Hillary Clinton. “Ik heb nog nooit voor een Democratische presidentskandidaat gestemd en zal niet stemmen voor Hillary Clinton. We zullen de naam van een goede conservatieve Republikein opschrijven die de kwaliteiten heeft om president te worden.”
Intussen maakte Trump duidelijk dat hij niet zal toegeven aan de druk om zijn kandidatuur op te geven. “De media en het establishment willen me zo graag uit de race. IK ZAL NOOIT UIT DE RACE STAPPEN, ZAL NOOIT MIJN SUPPORTERS TELEURSTELLEN!”, zo tweette hij.

Bron: Belga