Proximus League - Lierse wint topper tegen Antwerp en klimt naar de leiding

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lierse heeft zondag op de tiende speeldag van de Proximus League de buren van Antwerp met 2-0 verslagen. Het team van trainer Eric Van Meir stijgt door de overwinning naar de eerste plaats in de stand. Een owngoal van Antwerp-verdediger Biset vroeg in de partij (13.) bracht Lierse op voorsprong. De Great Old ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in Lierse-doelman Vanhamel te bedreigen. In het slot van de match zette De Belder met een strafschop de eindstand op het bord.

OH Leuven leek eerder op de dag Roeselare na een doelpunt van Loemba (24.) lange tijd zonder punten terug naar West-Vlaanderen terug te sturen, maar Lépicier sleepte twintig minuten voor affluiten (70.) een punt uit de brand.

Union pakte na een spektakelstuk de volle buit tegen Cercle Brugge. Via treffers van Mpati (17.) en Fauré (49.) liepen de Brusselaars uit tot 2-0, maar Haroun (65.) en Kis (86.) brachten de stand weer in evenwicht. Dankzij een goal van Martens in de slotminuut (89.) bleven de drie punten toch in de hoofdstad.

Zaterdag had Tubeke na een ware doelpuntenkermis al met 3-6 gewonnen in Lommel. Schils (9.) en Bertjens (37.) brachten de Limburgers op voorsprong, maar via doelpunten van Babic (38.), Ba (42. en 83), Shengelia (56.) en Lefaix (79.) gingen de bezoekers op en over Lommel. Lenaerts (85.) scoorde nog tegen voor de thuisploeg, voor Laurent in de toegevoegde tijd (90.+4) de 3-6 eindstand op het bord zette.

In de stand wipt Lierse (19 punten) dankzij de zege over Roeselare naar de leiding, met één punt meer dan de West-Vlamingen. Antwerp (13 punten) staat vierde, achter Tubeke (14 punten). Lommel en Cercle Brugge zijn de hekkensluiters met negen punten.

.

bron: Belga